Skip to content

Hvilket forbrukslån bør jeg velge?

Når du er på jakt etter et forbrukslån, er du mest sannsynlig også usikker på hvilket forbrukslån du bør velge. Det er nemlig mange lånetilbydere å velge mellom på markedet.

Men det at det er mange lånetilbydere, er egentlig en stor fordel for deg. Grunnen til det er at bankene og finansinstitusjonene som tilbyr forbrukslån i Norge på grunn av stor konkurranse strekker seg langt for at du skal velge å søke om lån hos dem i stedet for hos en av konkurrentene. Dermed må de tilby konkurransedyktige renter, vilkår og betingelser på sine lån.

Rentesatsen er individuell fra søker til søker

Det forbrukslånet som naboen din burde velge er ikke nødvendigvis det forbrukslån som du burde velge. Lånetilbyderne fastsetter nemlig renter individuelt fra lånesøker til lånesøker. Det betyr at du vil få en lavere rente og bedre vilkår og betingelser på lånet hvis du har en solid og oversiktlig økonomi, enn du vil få hvis du for eksempel har mye annen forbruksgjeld fra før og en mindre stabil økonomi.

Ikke la deg lure av nominell rente

Når du ser reklame for forbrukslån fra ulike tilbydere, ser du ofte at de lokker med en nominell rente fra for eksempel 6,9 prosent. Det er imidlertid viktig å huske på at det er den effektive renten du skal se etter, da den i tillegg til selve lånerenten også inkluderer gebyrer og andre kostnader i forbindelse med lånet.

Selv om den effektive renten på forbrukslån kan virke høy, er den i de aller fleste tilfeller 10-15 prosent lavere enn den effektive renten på kredittkort og handlekontoløsninger. Det vil derfor lønne seg å refinansiere gjeld på kredittkort og andre dyre smålån med et forbrukslån. Ved å samle slik gjeld i et refinansieringslån får du også færre kreditorer å forholde deg til, og dermed færre gebyrer.

Hjelp til å finne forbrukslånet du bør velge

Det finnes nettsteder som allerede har gjort jobben med å sammenligne renter, vilkår og betingelser på samtlige forbrukslån i Norge. Et eksempel er FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for forbrukslån og kredittkort på det norske markedet. Der vil du finne kontinuerlig oppdatert informasjon om absolutt alt som har med forbrukslån å gjøre, og du kan dermed enkelt finne det lånet som er mest fordelaktig for deg og sin økonomiske situasjon. Tjenesten er helt gratis for deg som forbruker.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *