Skip to content

Mange fordeler med forbrukslån

Det er mange grunner til at folk tar et forbrukslån for å booste privatøkonomien der og da. Kanskje er for eksempel ferieturen til sommeren billigere hvis du kjøper den nå i stedet for å vente til feriepengene kommer.

Den største fordelen med et forbrukslån er at det er et lån uten sikkerhet. Det vil si at banken eller finansinstitusjonen som tilbyr lånet ikke krever noen form for sikkerhet eller pant i eiendeler for lånet, som de for eksempel gjør ved et boliglån eller billån med pant i boligen eller bilen du kjøper.

Reduser låneutgiftene

En annen fordel er at du faktisk kan redusere låneutgiftene dine med et forbrukslån. Dette gjelder særlig hvis du har kredittkortgjeld, kanskje til og med flere kredittkort, og gjeld fra ulike handlekontoløsninger eller andre dyre smålån. Samler du denne gjelden i et forbrukslån i stedet, også kalt refinansieringslån, kan det være mange penger å spare hver måned.

Grunnen til det er at mens den gjennomsnittlige effektive renten på kredittkort og ulike handlekontoløsninger, altså den renten som inkluderer alle gebyrer og kostnader, ofte ligger rundt 25 prosent, ligger tilsvarende rente på forbrukslån 10-15 prosent lavere. Når du i tillegg får færre kreditorer å forholde deg til når du samler flere lån i et forbrukslån, får du også færre gebyrer og dermed mer penger spart.

Sammenlign lån fra flere tilbydere

Men før du søker et forbrukslån vil det uten unntak lønne seg å sammenligne vilkår og betingelser hos flere lånetilbydere. Dette kan være en tidkrevende og til tider forvirrende prosess, da begrepene er mange og lokketilbudene der ute florerer. Du har sikkert sett fraser som «nominell rente fra» og lignende utsagn i reklamer for forbrukslån. Den nominelle renten er bare renten på selve lånet, mens det er den effektive renten som forteller deg hva dine reelle utgifter i forbindelse med lånet blir, da den inkluderer alle gebyrer og andre kostnader.

En fra-rente bør du heller ikke ta som god fisk, da bankene og finansinstitusjonene som tilbyr forbrukslån fastsetter rentesatsen individuelt fra lånesøker til lånesøker. Har du full kontroll på din egen økonomi og ikke så mye gjeld fra før, vil du få en langt lavere rente enn hvis tilfellet er motsatt.

Den enkleste måten å sammenligne forbrukslån i Norge på er å bruke en gratis sammenligningstjeneste som for eksempel FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for forbrukslån og kredittkort. Der vil du finne kontinuerlig oppdatert informasjon om vilkår og betingelser hos alle tilbydere av forbrukslån på det norske markedet. Dermed blir jobben med å finne det lånet som passer best for deg enklere.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *